The Cold Desire
   Strona G艂贸wna FORUM Ekipa Sklep Banner Zasady nadsy艂ania prac WYDAWNICTWO
Pa糳ziernika 23 2025 17:57:45   
Nawigacja
Szukaj
Nasi autorzy
Opowiadania
Fanfiki
Wiersze
Recenzje
Tapety
Puzzle
Sk贸rki do Winampa
Fanarty
Galeria
Konwenty
Felietony
Konkursy
艢CIANA S艁AWY
Tutaj b臋d膮 umieszczane odnosniki do stron, na kt贸rych znalaz艂y si臋 recenzje wydanych przez nas ksi膮偶ek

POLECAMY
Pozycje polecane przez nasz膮 stron臋. W celu zobaczenia szczeg贸艂贸w nale偶y klikn膮膰 w dany banner

Witamy
Strona ta po艣wi臋cona jest YAOI - gatunkowi mangi i anime ukazuj膮cemu relacje homoseksualne pomi臋dzy m臋偶czyznami. Je艣li jeste艣 zagorza艂ym przeciwnikiem lub w jaki艣 spos贸b nie tolerujesz homoseksualizmu, to lepiej natychmiast opu艣膰 t臋 witryn臋 - reszt臋 naszych Go艣ci serdecznie zapraszamy
Zobacz Temat
The Cold Desire | R贸偶ne | Kultura
Autor Filmy lgbt
Kaj
U縴tkownik

Post體: 16
Miejscowo舵: Krak贸w
Data rejestracji: 02.06.12
Dodane dnia 27-08-2012 23:37
Ostatnio marzy mi si臋 przegl膮d film贸w lgbt... Chcia艂abym kiedy艣 p贸j艣膰 do kina na co艣 takiego, albo zorganizowa膰...Ciekawe, czy jakie艣 kino by si臋 na to powa偶y艂o?
Chocia偶 nie ogl膮da艂am ich jeszcze wszystkich to s艂ysza艂am o:
Letter days (2003)
Homo father (2005)
Tajemnica Brokeback Mountain (2005)
Watercolors (2008)
Modlitwy za Bobbiego (2009)
Skowyt (2010)
80 dni (2010)
Bridegroom: An American Love Story (2013? 2014?)

Pewnie mas臋 pomin臋艂amsmiley

Edytowane przez Kaj dnia 27-08-2012 23:46
Autor RE: Filmy lgbt
Ariel-chan
U縴tkownik

Post體: 130
Data rejestracji: 16.12.11
Dodane dnia 28-08-2012 02:53
"Latter Days" i "Watercolors" razem z trzecim filmem to moja ukochana tr贸jca.
"Watercolors" ogl膮da艂am dos艂ownie par臋 dni temu i si臋 zakocha艂am *_* Ach, ten Carter <3
"Latter Days" to cudowna komedia i kocham j膮, mi臋dzy innymi za soundtracka... Kto s艂ysza艂 i widzia艂 scen臋 w HOTELU wie o czym m贸wi臋, haha XD
Trzeci m贸j ukochany film to "Wilki z Kromer" (ach, ten Seth <3 艣liczny~), aczkolwiek to film drugiej kategorii i to ju偶 trzeba by膰 dziwnym (?) jak ja, 偶eby si臋 zachwyci膰 a偶 do tego stopnia, by zrobi膰 napisy, buhahahaha xD
"Homo father" widzia艂am - to by艂 polski krotki film, ale chyba mi si臋 specjalnie nie podoba艂, bo nawet nie pami臋tam O.o Cho膰 kojarz臋 co艣, 偶e baba zgwa艂ci艂a (XD) geja i potem im dziecko podrzuci艂a... czy co艣 takiego XD

"Tajemnic臋 B.M." ogl膮da艂am ze 3 razy i prawd臋 m贸wi膮c dopiero za 3 razem mi si臋 podoba艂o... Ale og贸lnie nie moje klimaty, nie lubi臋 takich ci臋偶kich, ciemnych dramat贸w. No i nie by艂o na czym oka zawiesi膰... PRZYNAJMNIEJ DLA MNIE XD

Mog臋 poleci膰 "Dom ch艂opc贸w" - 艣mieszne, pi臋kne i ten ach - nie powiem kto bo nie pami臋tam jak si臋 zwa艂 ale uwielbiam *.* Widzia艂am tylko raz, ale mam orygina艂, wi臋c kiedy艣 sobie wreszcie puszcz臋 drugi raz.

Jeszcze bym doda艂a "Sal臋 samob贸jc贸w", ten polski film, te偶 mo偶e nie stricte LGBT, ale jaki偶 cudowny ;3 No, "Watercolors" wspanialsze *____*

Jeszcze pami臋tam "Shelter", "Make my yuletide gay"... Z tych naprawd臋 fajnych. Drugi jest jajcarski jak cholera xD

Jeszcze wiele innych, ale nie podoba艂y mi si臋 na tyle, 偶eby je spami臋ta膰 O.o
Moja 艣wi臋ta tr贸jco-czw贸rca to:

"Latter Days"
"Watercolors"
"Dom ch艂opc贸w".
"Wolves of Kromer".

No i jeszcze "But Manitu" i "Gwiezdne jaja", ale to ju偶 parodie, a nie 偶adne filmy LGBT, co nie zmienia tego, 偶e TYCH gej贸w to kocham XD
8282915
Allantiee
U縴tkownik

Post體: 33
Miejscowo舵: Zielona G贸ra / Pozna艅
Data rejestracji: 22.03.12
Dodane dnia 25-09-2012 15:43
ogl膮da艂am je ju偶 dawno, ale nadal lubi臋 sobie wr贸ci膰:

film o lesbijkach - Gymnast - opowiadaj膮c膮 histori臋 by艂e gimnastyczki artystycznej 偶yj膮cej w nieszcz臋艣liwym heteroseksualnym zwi膮zku - warto obejrze膰 chocia偶by ze wzgl臋du na muzyk臋 i uk艂ady taneczno-gimnastyczne <3 (a tak偶e 艣liczn膮 azjatk臋 <3)

A drugi to ju偶 wy偶ej wymieniony Shelter <3 polecam polecam polecam, chyba najpi臋kniejsza scena seksu jak膮 widzia艂am w filmie smiley

inova89 2373096 https://www.facebook.com/pages/Allantiee-Art/281309918640189?ref=hl
Mikkao
U縴tkownik

Post體: 21
Data rejestracji: 15.11.11
Dodane dnia 14-11-2012 12:24
"Brokeback Mountain" nigdy nie sko艅czy艂em, jako艣 totalnie mnie odrzuci艂a. smiley I raczej podejrzewam, 偶e nigdy nie sko艅cz臋 bo tak jak Ariel nie lubi臋 takich ci臋偶kich dramat贸w. Niestety, ale wi臋kszo艣膰 tw贸rc贸w film贸w gejowskich stawia sobie za punkt honoru, 偶eby historia sko艅czy艂a si臋 w najgorszym z mo偶liwych sposob贸w. 艢mierci wszelakie, zdrady i inne takie si臋 zdarzaj膮. ;P

Ja na YT kiedy艣 si臋 natkn膮艂em na playlist臋 z wielk膮 ilo艣ci膮 kr贸tkich film贸w o tematyce LGBT [ale g艂贸wnie jednak o gejach]. Dwa mi wyj膮tkowo przypad艂y do gustu:
Pierwszy by艂 bodaj偶e brazylijski. Nie pami臋tam niestety tytu艂u, ale chyba co艣 w kropk臋 "Gabriel". Opowiada艂 dosy膰 oryginaln膮 histori臋 m艂odego ch艂opaczka, kt贸ry by艂 niewidomy i jego najlepszej przyjaci贸艂ki. W pewnym momencie ich przyja藕艅 jest wystawiona na pr贸b臋, kiedy do ich klasy do艂膮cza ca艂kiem przystojny ch艂opak, kt贸ry zaczyna przesiadywa膰 z nimi podczas przerw. Bardzo ciep艂a i przyjemna historia - co najwa偶niejsze, z happy endem.

Drugi to "Three Summers". Bodaj偶e du艅ski. Opowiada histori臋 faceta o skandynawskim imieniu niemo偶liwym do napisania, kt贸ry mieszka na jakiej艣 wyspie w bli偶ej nieokre艣lonym miejscu [ale wygl膮da na du艅sk膮 r贸wnie偶] i jest odwiedzany co roku, podczas wakacji, przez znajome ma艂偶e艅stwo, kt贸re ma nastoletniego syna. Film opowiada o specjalnej wi臋zi, jaka wytwarza si臋 pomi臋dzy g艂贸wnym bohaterem [>40 lat] a synem jego znajomych przez trzy kolejne lata. Zako艅czenie jest z gatunku tych bitter-sweet, ale mnie si臋 podoba艂o. ;P

No i jak kto艣 bardzo lubi filmy japo艅skie to zawsze jest jeszcze seria Takumi-kun. Troch臋 trudno si臋 po艂apa膰, bo w trzech pierwszych filmach intensywnie zmieniaj膮 obsad臋, wi臋c trzeba si臋 koncentrowa膰 kto teraz gra kogo. Ale pocieszne toto jest bardzo. smiley
Kaj
U縴tkownik

Dodane dnia 22-11-2012 17:25
Mikkao, zgadzam si臋 z Tob膮 w zupe艂no艣ci...Nie wiem dlaczego historie o gejach musz膮 si臋 藕le ko艅czy膰. Chcia艂abym obejrze膰 co艣 mi艂ego, wielkich wymaga艅 nie mam. Tylko niech mi nikt nie umiera, nie b臋dzie uzale偶niony od narkotyk贸w, nie b臋dzie gejem w heteryckim zwi膮zku..Chyba wybior臋 sobie jak膮艣 komedyjk臋, dla odstresowania, Ariel co艣 tam proponowa艂a.
Ogl膮da艂 kto艣 z Was 80 dni? Nie ma w tym filmie happy endu ale te偶 nie jest specjalnie dramatyczny. Jedna z niewielu pozycji, kt贸re mia艂am ochot臋 zaliczy膰 (偶e si臋 tak wyra偶臋 w sw贸j ulubiony spos贸bsmiley). O lesbijce i jej heteryckiej przyjaci贸艂ce. Podoba艂 mi si臋 realizm, wygl膮d aktor贸w (postacie maj膮 po 50 lat), historia, ciep艂o, ale te偶 konsekwencje wybor贸w. Naprawd臋 polecam.

Mikkao
U縴tkownik

Dodane dnia 26-11-2012 12:28
Ostatnio obejrza艂em jeszcze "No Regrets". Film korea艅ski, z bodaj偶e 2006 roku. Pierwszy, podobno, z full frontal nudity w Korei. Mo偶e przeskoczy艂em t膮 scen臋, ale nic takiego nie rzuci艂o mi si臋 w oczy. ;> Generalnie fabu艂a opowiada o Su-Minie - wychowanku domu dziecka, kt贸ry w wieku 18 jest zmuszony do opuszczenia plac贸wki. Wyje偶d偶a do Seulu, gdzie znajduje prac臋 w fabryce by zap艂aci膰 za mo偶liwo艣膰 ucz臋szczania na warsztaty komputerowe. Dorabia tak偶e odwo偶膮c pijane osoby do dom贸w i pewnym momencie spotyka Jae-Mina - bogatego syna prezesa firmy, do kt贸rej nale偶y fabryka, w kt贸rej Su-Min pracuje. Oboje nie wiedz膮, 偶e co艣 ich 艂膮czy, ale kiedy Su-Min zostaje zwolniony, Jae-Min zdaje sobie spraw臋, 偶e si臋 w nim zakocha艂 i postanawia go odszuka膰 za wszelk膮 cen臋. smiley Generalnie w tym filmie jest tyle angstu, 偶e przez ca艂膮 niedziel臋 mia艂em depresj臋. ;P Ending jest z gatunku tych "bittersweet" i nie wiadomo dok艂adnie co si臋 z nimi dzieje potem.

A je艣li chodzi o fajne i lekkie [w miar臋] komedie to polecam Just a Question of Love. Francusko-belgijska, sprzed dwunastu lat. Opowiada histori臋 Laurenta, studiuj膮cego bodaj偶e biologi臋 albo co艣 w t臋 kropk臋. W ka偶dym razie nasz Laurent mieszka z Carole, kt贸ra jest jego faghag i odgrywa dziewczyn臋 Laurenta za ka偶dym razem kiedy ten przyje偶d偶a w odwiedziny do swojej konserwatywnej rodziny. Laurent, maj膮c w pami臋ci 艣mier膰 swojego kuzyna [r贸wnie偶 geja], nie mo偶e poradzi膰 sobie z nauk膮 i 艣wiadomo艣ci膮, 偶e jego rodzina mog艂aby go odrzuci膰 tak jak jego kuzyna. No oczywi艣cie do momentu, kiedy rektor jego uczelni wysy艂a go na praktyki do Cyrila Martin [czyt. Cyril "Seks na nogach [czyt. czyt. bardzo w moim typie XD] Martin]... Mog臋 tylko powiedzie膰, ze angstu zbyt du偶ego nie ma, a koniec jest bardzo happy. ;D
Edytowane przez Mikkao dnia 26-11-2012 12:28
kkohaku
U縴tkownik

Post體: 517
Miejscowo舵: Warszawa
Data rejestracji: 04.12.11
Dodane dnia 26-11-2012 13:51
Mikkao zainteresowa艂e艣 mnie "No Regrets", mam nadzieje 偶e gdzie艣 to znajd臋 smiley Je艣li chodzi o filmy w艂a艣nie azjatyckie to podoba艂 mi si臋 "Wieczne lato", te偶 jakie艣 smutki, ale o dziwo na tle innych przem贸wi艂 do mnie.

Moje opowiadania http://curseoftheblood.wordpress.com/
Edytowane przez kkohaku dnia 28-11-2012 15:53
3566150 http://kkohaku.deviantart.com/
Mikkao
U縴tkownik

Dodane dnia 26-11-2012 15:29
Azjaci, je艣li chodzi o filmy gejowskie, id膮 w dwa ekstrema:
- cz臋sty przypadek filmu z artystycznymi niedom贸wieniami, tragicznym losem kochank贸w i generalnie angstem takim, 偶e cz艂owiekowi kom贸rki m贸zgowe zaczynaj膮 si臋 ci膮膰 r贸偶owymi 偶yletkami [i to jest w艂a艣nie przypadek No Regret - zreszt膮 chyba nikt si臋 nie spodziewa艂 od historii sieroty i bogatego faceta jakich艣 wznios艂ych i 'kjutnych' moment贸w chocia偶 i na takie podczas ogl膮dania si臋 mo偶na natkn膮膰]
- rzadki przypadek komedii romantycznej tak s艂odkiej i w og贸le "kizi mizi", 偶e kom贸rki m贸zgowe cz艂owieka dostaj膮 nag艂ej cukrzycy i topi膮 si臋 w lukrze

Obejrza艂em wiele azjatyckich 'short贸w' i par臋 film贸w pe艂nometra偶owych i naprawd臋 tych przedstawiaj膮cych typ pierwszy jest znacznie wi臋cej. Zreszt膮 przypomnia艂 mi si臋 teraz inny film podobny do No Regret - Amphetamine. Tutaj te偶 mamy biednego, m艂odego faceta - Kafk臋. Kafka jest hetero i pracuje jako trener fitness, ale nie stroni r贸wnie偶 od sprzedawania si臋 klientom, by zarobi膰 na 偶ycie i narkotyki. Przypadkowo spotyka Daniela, bogatego businessmana, kt贸ry jest gejem i zaczyna si臋 Kafk膮 otwarcie interesowa膰. Reszta filmu jest pe艂na angstu totalnego, jaki tylko azjaci potrafi膮 uprawia膰. Dodatkowo jest du偶o symboliki, czasami trudnej do zrozumienia. Ale z jakiego艣 dziwnego powodu, No Regrets zdo艂owa艂 mnie bardziej ni偶 Amphetamine. Mimo, 偶e Amphetamine jest zdecydowanie bardziej smutniejszy.
Kaj
U縴tkownik

Dodane dnia 26-11-2012 18:16
Kolego, ja o polecenie komedii prosi艂am, nie szar偶uj z dramatami..smiley

Aquarius
Super Administrator

Post體: 216
Data rejestracji: 28.06.11
Dodane dnia 29-11-2012 22:13
Ja proponuj臋 obejrze膰 komedi臋 "Mambo Italiano"

Nigdy nie dyskutuj z idiot膮. Najpierw 艣ci膮gnie ci臋 do swojego poziomu, a potem pokona do艣wiadczeniem
jett
U縴tkownik

Post體: 30
Data rejestracji: 30.11.11
Dodane dnia 12-02-2013 12:19
A ja chcia艂am Ci wspomnie膰 o "Mysterious Skin" ("Z艂y dotyk"), bo tego tu jeszcze nie widz臋, ale potem doczyta艂am, 偶e chcesz komedii. To zdecydowanie nie jest komedia (chocia偶 te偶 nikt te偶 nie umiera, nie jest w heteryckim zwi膮zku i nie jest uzale偶niony od narkotyk贸w). Z drugiej strony nie jest to te偶 film stricte o gejach. Zas艂uguje jednak na uwag臋 (nie tylko ze wzgl臋du na rewelacyjn膮 kreacj臋 Josepha Gordona Levitta), wi臋c dopisuj臋 do Twojej listy, ale - je艣li rzeczywi艣cie jeszcze tego nie widzia艂a艣 - wrzu膰 w google'a, 偶eby sprawdzi膰, czy taka tematyka Ci臋 ineteresuje ;)

przeprowadzka --> Muse on a Leash <--
museonaleash.livejournal.com
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa U縴tkownika

Has硂

Nie jeste jeszcze naszym U縴tkownikiem?
Kilknij TUTAJ 縠by si zarejestrowa.

Zapomniane has硂?
Wy渓emy nowe, kliknij TUTAJ.
Nasze projekty
Nasze sta艂e, cykliczne projekty

Tu jeste艣my
Bannery do miejsc, w kt贸rych mo偶na nas te偶 znale藕膰

Ciekawe strony

Shoutbox
Tylko zalogowani mog dodawa posty w shoutboksie.

Myar
22/03/2018 12:55
An-Nah, z przyjemno艣ci膮 艣ledz臋 Twoje poczynania literackie smiley

Limu
28/01/2018 04:18
Brakuje mi starego krzykajpud艂a :c.

An-Nah
27/10/2017 00:03
Tymczasem, je艣li kto艣 tu zagl膮da i chce wiedzie膰, co porabiam, to mo偶e zajrze膰 do trzeciego numeru Fantoma i do Nowej Fantastyki 11/2017 smiley

Aquarius
28/03/2017 21:03
Jednak ostatnio z r贸偶nych przyczyn staram si臋 by膰 optymist膮, wi臋c b臋d臋 trzyma艂 kciuki 偶eby uda艂o Ci si臋 odtworzy膰 to opowiadanie.

Aquarius
28/03/2017 21:02
Przykro s艂ysze膰, Jash. Wprawdzie nie czyta艂em Twojego opowiadania, ale szkoda, 偶e nie doczeka si臋 ono zako艅膰zenia.

Archiwum