Tutaj będą umieszczane odnosniki do stron, na których znalazły się recenzje wydanych przez nas książek
POLECAMY
Pozycje polecane przez naszą stronę. W celu zobaczenia szczegółów należy kliknąć w dany banner
Witamy
Strona ta poświęcona jest YAOI - gatunkowi mangi i anime ukazującemu relacje homoseksualne pomiędzy mężczyznami. Jeśli jesteś zagorzałym przeciwnikiem lub w jakiś sposób nie tolerujesz homoseksualizmu, to lepiej natychmiast opuść tę witrynę - resztę naszych Gości serdecznie zapraszamy
Postw: 16 Miejscowo: Kraków Data rejestracji: 02.06.12
Dodane dnia 27-08-2012 23:18
Czy sięgacie czasem po literaturę z tzw "branży"? (lgbt)
Chciałabym, żeby ten wątek posłużył skatalogowaniu książek tego typu: co znacie, co warto polecić, co Wam się podobało, a co nie?
Słyszałam o:
Mikołaj Milcke: Gej w wielkim mieście (2011), Chyba strzelę focha (04 2013),
Marcin Szczygielski: Berek (2007), Bierki (2011)
Bartosz Żurawiecki: Erottica alla polacca (dramaty, 2005)
Od Pasewicza mam "Śmierć w darkroomie" ;3 Świetne <3
Od Żurawieckiego... "Trzech męzczyzn w łóżku nie licząc kota"? O.o Jakoś tak to się zwało...
Mam jeszcze wymienione "Bierki" i "Berka", ksiązki z TCD (to wiadomo? xD), "Kochanka Czerwonej Gwiazdy" (duchowny + Rosjanin~)... Hmmm... Jakieś niewarte polecenia, bo nawet ich nie pamiętam x.x Chociaż nie... "Noc jest dziewicą" (nie pamiętam autora, ale jakiś hiszpański? XD) było śmieszne xD
No oprócz tego fantastyka z gejami, nie stricte LGBT.
No ale taki "Ostatni Mag Gej... tfu! HEROLDÓW" miałby się nie nadawać? Najcudowniejsza gejpowieść jaką czytałam. Od Mercedes Lackey, ta kobieta ta w ogóle kocha homo <3 XD
"Szczęscie w mrokach" i "Na tropach ciemnosci" z Seregilem i Alekiem od Lynn Flewelling, też zajebiste <3
Ach, no i Trudi Canavan i jej dwie trylogie, Czarnego Maga i Zdrajcy. Dannyla i Tayenda kocham najbardziej ze wszystkich par w fantasy, bo są obaj po prostu cudowni, a to się rzadko zdarza (bo tak to zawsze lubię tylko seme albo uke, nie obu), a tu? No cóż, szkoda tylko że pozostała nudna część fabuły przysłania te dwa cudeńka :< Ale dla nich warto czytać <3
"Gej w wielkim mieście" czeka na przeczytanie na mojej półce, więc nie wymieniam xD
Edytowane przez Ariel-chan dnia 28-08-2012 02:44
Postw: 33 Miejscowo: Zielona Góra / Poznań Data rejestracji: 22.03.12
Dodane dnia 25-09-2012 15:38
Ja nie znam za wiele, ale bardzo sympatyczną nowelką dla młodszych czytelników jest 'Chłopak czy Dziewczyna'
Czytałam mając jakieś 14-15 lat i bardzo przyejmnie się czytało nawet ostatnio przeczytałam sobie raz jeszcze dla przypomnienia
A teraz promuje się całkiem przyjemny tytuł 'Gejerel' o homoseksualiźmie w PRL-u nie jest to może powieść ,ale całkiem fajnie dowiedzieć się czegoś nowego
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jeste jeszcze naszym Uytkownikiem? Kilknij TUTAJ eby si zarejestrowa.
Bannery do miejsc, w których można nas też znaleźć
Ciekawe strony
Shoutbox
Tylko zalogowani mog dodawa posty w shoutboksie.
Myar 22/03/2018 12:55 An-Nah, z przyjemnością śledzę Twoje poczynania literackie
Limu 28/01/2018 04:18 Brakuje mi starego krzykajpudła :c.
An-Nah 27/10/2017 00:03 Tymczasem, jeśli ktoś tu zagląda i chce wiedzieć, co porabiam, to może zajrzeć do trzeciego numeru Fantoma i do Nowej Fantastyki 11/2017
Aquarius 28/03/2017 21:03 Jednak ostatnio z różnych przyczyn staram się być optymistą, więc będę trzymał kciuki żeby udało Ci się odtworzyć to opowiadanie.
Aquarius 28/03/2017 21:02 Przykro słyszeć, Jash. Wprawdzie nie czytałem Twojego opowiadania, ale szkoda, że nie doczeka się ono zakońćzenia.