The Cold Desire
   Strona Główna FORUM Ekipa Sklep Banner Zasady nadsyłania prac WYDAWNICTWO
Grudnia 22 2024 05:16:45   
Nawigacja
Szukaj
Nasi autorzy
Opowiadania
Fanfiki
Wiersze
Recenzje
Tapety
Puzzle
Skórki do Winampa
Fanarty
Galeria
Konwenty
Felietony
Konkursy
ŚCIANA SŁAWY
Tutaj będą umieszczane odnosniki do stron, na których znalazły się recenzje wydanych przez nas książek

POLECAMY
Pozycje polecane przez naszą stronę. W celu zobaczenia szczegółów należy kliknąć w dany banner

Witamy
Strona ta poświęcona jest YAOI - gatunkowi mangi i anime ukazującemu relacje homoseksualne pomiędzy mężczyznami. Jeśli jesteś zagorzałym przeciwnikiem lub w jakiś sposób nie tolerujesz homoseksualizmu, to lepiej natychmiast opuść tę witrynę - resztę naszych Gości serdecznie zapraszamy
Zobacz Temat
The Cold Desire | Różne | Kultura
Strona 2 z 2 < 1 2
Autor RE: Świeżo obejrzane
Mitsu
Uytkownik

Postw: 43
Miejscowo: Wrocław
Data rejestracji: 26.03.12
Dodane dnia 28-03-2012 11:46
w każdym razie - na film chętnie łypnę:]

ojć... cóż, sama wartość literacka tego "dzieła" pozostawia wiele do życzenia... tak jak i większość książek młodzieżowych teraz._.
5990378
An-Nah
Uytkownik

Postw: 454
Miejscowo: Thedas/Normandia SR-2
Data rejestracji: 24.10.11
Dodane dnia 28-03-2012 11:50
Myślę, że sumaryczna wartość książek młodzieżowych się nie zmieniła, choć fakt faktem, ja jestem ostrożna co do nich... ale czasem wyławiam perełki, jak "Igrzyska śmierci" właśnie, czy "Lewiatan" Scotta Westerfielda (też kompletnie inny klimat, bardzo sympatyczna powieść przygodowa, lżejsze klimaty, o wiele lżejsze i grupa docelowa też młodsza, a mnie się osobiście czyta wspaniale smiley )

Hmmm, adminie, wydzielisz nam temat o literaturze młodzieżowej? Offtop się zrobił, ale ciekawy smiley

A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
To the leader, the pariah
the victim, the messiah -
this is war
Mitsu
Uytkownik

Dodane dnia 28-03-2012 16:07
ten offtop tak przypadkiem, mam nadzieję, ze kary nie będziesmiley

wracając do filmów - czekam na premiery: "Dark Shadows" (Depp i Burton, ile by się osób nimi zachwycało, bądź nienawidziło - i tak lubię:]), "God bless America" (daty premiery wciąż chyba brak) i zapewne zobaczę "Brave" (co przetłumaczono na "Meridę waleczną"...). A teraz współlokator namawia mnie na obejrzenie "Kurozu zeroII" - część pierwsza w sumie była całkiem ok więc pewnie się skuszę:]
5990378
An-Nah
Uytkownik

Dodane dnia 28-03-2012 18:02
Ooo, ja też czekam na "Brave". A także na "Prometeusza" - Ridley Scott nakręcił coś, co początkowo miało być ponoć prequelem "Obcego", a wypączkowało w kompletnie inne dzieło - mniam smiley

A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war
Mitsu
Uytkownik

Dodane dnia 28-03-2012 21:25
za "Obcym" nie przepadam, kosmici jakoś mnie nie kręcą... pamiętam, że "The Thing" Carpenter'a ('82) mnie przeraziło swego czasu... ale, jakoś za niedługo ma być "Iron Sky":]
5990378
kkohaku
Uytkownik

Postw: 517
Miejscowo: Warszawa
Data rejestracji: 04.12.11
Dodane dnia 28-03-2012 23:21
Ostatnio obejrzałam Pulp.Fiction i muszę przyznać, że był bardzo zabawny ;] Och Mia xD A pana Travolta xD
3566150 http://kkohaku.deviantart.com/
Mitsu
Uytkownik

Dodane dnia 29-03-2012 22:17
Tarantinosmiley robi całkiem fajne filmy, chyba obejrzę sobie jeszcze raz Jackie Brown i Sin Citysmiley
5990378
kkohaku
Uytkownik

Dodane dnia 30-03-2012 20:17
Tak, Sin City oglądałam i muszę przyznać, że klimat komiksu był smiley

A niedawno skusiłam się na The Machinist z panem Christianem Balem i przez cały film nie mogłam oderwać się od ekranu. Pokręcony, ale takie lubię gdzie fabuła z góry nie jest przewidywalna.
Mitsu
Uytkownik

Dodane dnia 01-04-2012 00:02
a czy ktoś ogląda krótkie formy/animacje? Z Bagińskim na czele?smiley
5990378
naru
Uytkownik

Postw: 130
Data rejestracji: 08.01.12
Dodane dnia 01-04-2012 19:54
Baginskiego ogladałam, polecam smiley ostatnio rosnie mi lista filmow, ksiazek, mang do "ptrzetrawienia" noz trzeba sie za nie zabrac w koncu smiley

5313685
Mitsu
Uytkownik

Dodane dnia 02-04-2012 00:51
Bagińskiego lubię, Katedra mnie powaliła na łopatki (ta muzyka...rozpływam się), teraz czekam na Hardkor44smiley Z innych krótkich animacji mogę polecić: The Saga Of Biorn, Backwater Gospel, Korgoth of Barbaria, Red(z dopiskiem 2010 animation), The Lady and the Reaper, Sleeping Betty - dostępne na youtubiesmiley

A, właśnie dopiero co obejrzałam Igrzyska Śmierci. Nie było złe, w sumie. Poza paroma...hm...irytującymi szczegółami. Podobno się czepiam, ale jak widzę tarzającą się dziewuszkę, a ona chwilę później wstaje i jest czysta (że o makijażu nie wspomnę...na pewno lepszy niż mój kiedykolwiek:])... to jedna z takich pierdółek, które potrafią zepsuć mi film... Aktorka...hm, nie była zła... ale jeśli chodzi o wygląd... za bardzo odżywiona, jak na kogoś z bardzo biednego dystryktusmiley Peeta wyszedł... rzeczywiście słabo, tyćko MDŁO. Plus za operowanie kamerą i montaż, cenzura musiała być ale jak na film dla "młodych" - całkiem ok, zwłaszcza moment "podziału ekwipunku" przy Rogu Obfitości (Battle Royale był dużo mocniejszy, ale wiadomo, Japonia^^'smiley. W sumie - 6 na 10 chyba...
Edytowane przez Mitsu dnia 02-04-2012 00:59
5990378
kkohaku
Uytkownik

Dodane dnia 16-04-2012 23:34
Bagiński Katedra piękna rzecz smiley Aż mam ochotę sama nauczyć się robienia tak animacji *_______* Ile to pracy, ile czasu, ale jaki efekt!

Haha Mitsu co Ty byś chciała za filmy oglądać, gdzie wszyscy jak w rzeczywistości brudni chodzą xD Ale prawda, jak człowiek spostrzegawczy i wymagający to taka pierdółka, może zniszczyć oglądanie i już na początku ocenić film. Dużo niestety w niektórych schematów, powielanych wzorców, które pokazywane ciągle tak samo, jedynie z inną historią, dla inteligentnego widza będą nużące. Ja nie znoszę filmów, gdzie z góry wiem jak się skończy >___> Polecam film Sekret jej Oczu. Mi się bardzo podobał i może troszkę przewidywalny, ale końcówka zaskakuje.
Mitsu
Uytkownik

Dodane dnia 18-04-2012 01:04
Kkohaku, ja tylko lubię zachowany realizm - w Gniewie Tytanów nawet jest pokazane jak Andromeda MYJE twarzsmiley to, że jest czysta ma sens;D Widziałaś trzecią część Transformersów? SPOILER - jedna z końcowych scen, zły decepticon roznosi miasto, główni bohaterowie uciekają - blond włosa dziewoja (w tej roli Rosie Huntington-Whiteley, swoją drogą koszmarna ale....) i stado facetów. Budynek się wali, ludzie starają się zbiec na dół nie w kawałkach. Dziewoja, w swych obcisłych jeansach i białym topie oraz marynarce, A TAKŻE 6 różnych parach butów (szpile, niski obcas i płaskie - czarne i granatowe) OCZYWIŚCIE po upadku kolor ubrania nienaruszony, twarz jak marzenie, włosy malowniczo powiewają. Faceci oczywiście od stóp do głów uwalani krwią, błotem i kawałkami budynków. To jest robienie z widza kogoś, kto łyknie byle co, byle by to wyglądało (eufemizm idioty). Chyba po to tez wciska się efekty 3D wszędzie gdzie tylko się da.

Dziś obejrzałam God bless America - tak mocnego filmu dawno nie widziałam. Krytyka na społeczeństwo konsumpcyjne, w czasach gdzie najważniejsze być "cool" i "extreme". Ktokolwiek widział programy puszczane na MTV typu Jackass, My sweet 16, Date my mom, ect - i szlag go trafiał gdy widział głupotę w amerykańskim stylu - będzie się uśmiechał od ucha do ucha przez cały film. Premiery polskiej ani widu ani słychu, a film jest z 2011 ale oczywiście ja do złego nie namawiam...:]
Edytowane przez Mitsu dnia 18-04-2012 01:05
5990378
An-Nah
Uytkownik

Dodane dnia 29-05-2012 21:58
"Avengers"

Nie, nie jestem oryginalna: jestem na hypie przez ten film i przyłączam się do rzeszy zachwyconych. tyle postaci, a każda ma swoje miejsce, żadna nie jest zbędna, każda ma własną osobowość i motywację i każda jest przekonująca - WOW!
No i Loki, Loki, Loki...

A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war
Morek
Uytkownik

Postw: 15
Miejscowo: Wołomin
Data rejestracji: 12.05.12
Dodane dnia 17-06-2012 15:41
Thorrsmiley

Żyję..no i jestem..
Demon Lionka
Uytkownik

Postw: 489
Miejscowo: Hell, as usual ;3
Data rejestracji: 03.11.11
Dodane dnia 17-06-2012 23:06
Też byłam na Avengersach ostatnio smiley Musiałam sprawdzić, czy wszyscy się zasadnie nimi zachwycają smiley Tak, zasadnie smiley Bardzo mi się podobało i dobrze, że byli tam wszyscy, bo każdy miał swoje miejsce, swoją rolę i swój charakter smiley

"- Sometimes even Hell is frozen over.
- Maybe. But even Hell isn't frozen forever."
"Death In Your Eyes..." - Lucifer and Mastema
http://www.demon-lionka.deviantart.com/
tygrusia
Uytkownik

Postw: 31
Miejscowo: Birmingham
Data rejestracji: 23.12.11
Dodane dnia 26-06-2012 21:37
Ja za to powędrowałam na Śnieżkę, nie polecam:
a) podzielony jest wg mnie na 2 czesci, z czego 1wsza trwa 95% a 2ga tylko 5%
smiley za dużo fabuły, zbyt wiele rzeczy się dzieje przez co film jest bardziej skaczącym obrazem niż płynnym filmem
c) jednakze jeśli się nudzisz to zawsze możesz pójść by podziwiać wpółotwartą buzię głównej bohaterki (a propo ZmierzchuxD), mimo szczegółowej obserwacji nie zauważyłam żadnej muchy wpadającej jej do ust. Poza tym nie lubię jej głosu ^^" (co nie przeszkadza, ze na ostatnią część Zmierzchu się wybieram jak tylko sie pojawi^^"smiley
Strona 2 z 2 < 1 2
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Uytkownika

Haso

Nie jeste jeszcze naszym Uytkownikiem?
Kilknij TUTAJ eby si zarejestrowa.

Zapomniane haso?
Wylemy nowe, kliknij TUTAJ.
Nasze projekty
Nasze stałe, cykliczne projekty

Tu jesteśmy
Bannery do miejsc, w których można nas też znaleźć

Ciekawe strony

Shoutbox
Tylko zalogowani mog dodawa posty w shoutboksie.

Myar
22/03/2018 12:55
An-Nah, z przyjemnością śledzę Twoje poczynania literackie smiley

Limu
28/01/2018 04:18
Brakuje mi starego krzykajpudła :c.

An-Nah
27/10/2017 00:03
Tymczasem, jeśli ktoś tu zagląda i chce wiedzieć, co porabiam, to może zajrzeć do trzeciego numeru Fantoma i do Nowej Fantastyki 11/2017 smiley

Aquarius
28/03/2017 21:03
Jednak ostatnio z różnych przyczyn staram się być optymistą, więc będę trzymał kciuki żeby udało Ci się odtworzyć to opowiadanie.

Aquarius
28/03/2017 21:02
Przykro słyszeć, Jash. Wprawdzie nie czytałem Twojego opowiadania, ale szkoda, że nie doczeka się ono zakońćzenia.

Archiwum