Autor |
Ciekawe linki |
Ome
Uytkownik
Postw: 301
Miejscowo: Potężny Księgozbiór
Data rejestracji: 29.10.11 |
Dodane dnia 07-11-2011 18:45 |
|
|
"Ciekawe" definiowane dowolnie. (Mam gdzieś dwa śliczne demotywatory z serii "facepalm", ale to kiedy indziej.)
Na początek podzielę się linkiem do strony, z której teraz zawzięcie ściągam książki: Many Books. Dzięki niej wczoraj odkryłam, że Arthur Conan Doyle pisał też opowieści grozy (a przynajmniej bliskie grozy). Przeważa angielski, ale są też inne języki (polskiego chyba nie ma wcale). Program Mobipocket Reader też jest do ściągnięcia, choć nie pamiętam, czy akurat tam.
Podzielcie się czymś!
"No wiesz, standardy muszą być. Jak jest licealista, to koniecznie musi mieć chłopaka albo z mafii, albo lekarza, albo architekta, albo właściciela sklepu z kosiarkami".
Źródło cytatu: Jedyna i Niepowtarzalna Natiss
Edytowane przez Ome dnia 07-11-2011 18:49 |
|
Autor |
RE: Ciekawe linki |
An-Nah
Uytkownik
Postw: 454
Miejscowo: Thedas/Normandia SR-2
Data rejestracji: 24.10.11 |
Dodane dnia 07-11-2011 20:50 |
|
|
To ja jaojowo, czyli nietypowo dla mnie. Ale typowo - bo komiksowo
Artifice
Nic szczególnie odkrywczego, jak na razie - sztuczny człowiek, żołnierz, nie znający ludzkich emocji, ale ich ciekawy i chłopak, który miał zginąć, ale nie zginął. Kreska dziwna - niby realistyczna, ale czasem wydaje mi się za prosta, za płaska. Ale całość rozpisana póki co na tyle sprawnie, że czyta mi się przyjemnie i jakiś czas komiks pośledzę.
Menage a 3
no dobra, nie do końca jaojowo Tutaj jest totalnie biseksualnie - i śmiesznie. Historia Garry'ego, fana komiksów i nieszczęsnego prawiczka - i jego współlokatorów. I ich kochanków. I kochanków kochanków... A Zii jest moją idolką! Chcę nią być, jak dorosnę!
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
To the leader, the pariah
the victim, the messiah -
this is war |
|
Autor |
Ome
Uytkownik
Dodane dnia 08-11-2011 12:24 |
|
|
Jeśli ktoś lubi się pośmiać (i ma trochę dystansu oraz woli się uczyć na cudzych błędach) - moje dwie ulubione analizatornie:
Niezatapialna Armada Kolonasa Waazona oraz Przyczajona Logika, Ukryty Słownik. Pierwsza publikuje nowe analizy w czwartki, druga w piątki.
"No wiesz, standardy muszą być. Jak jest licealista, to koniecznie musi mieć chłopaka albo z mafii, albo lekarza, albo architekta, albo właściciela sklepu z kosiarkami".
Edytowane przez Ome dnia 08-11-2011 12:26 |
|
Autor |
An-Nah
Uytkownik
Dodane dnia 08-11-2011 18:17 |
|
|
A mnie się od pewnego czasu nie chce czytać analiz - tylko komentarze czytam, zwłaszcza wojny z ałtoreczkami (nazi-opko, wzdryg, wzdryg)
Jedyny przypadek pociętych książek, za który nie mam ochoty zamordować sprawcy
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war |
|
Autor |
An-Nah
Uytkownik
Dodane dnia 18-11-2011 18:08 |
|
|
KLIK KLIK
Idealne obrazuje, jak myślę, czemu Ome i ja nie zgadzamy się na nazywanie wszystkiego co m/m "yaoi".
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war |
|
Autor |
An-Nah
Uytkownik
Dodane dnia 20-11-2011 09:24 |
|
|
KLIK KLIK
Zabawka: gra w ubieranie lalki... ale za to jakie ubieranie! Piękne, szczegółowe stroje z czasów elżbietańskich, najwięcej chyba opcji, jakie w tej grze widziałam... inne na tej stronie też polecam Niestety, mało gier z panami
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war |
|
Autor |
Ome
Uytkownik
Dodane dnia 22-12-2011 21:44 |
|
|
Ze szczególną dedykacją dla An, która ogląda "My Little Pony" w ramach odprężenia pisarskiego i ogólnego:
Little Pony mniej grzeczny. Link zawdzięczany najnowszej analizie z analizatorni NAKWA.
I wiesz co, An? Chyba sobie obejrzę teraz jakiś odcinek tych kucyków. Jeśli mój następny tekst wypełni się małymi Pony, to będzie Twoja wina
Źródło cytatu: Jedyna i Niepowtarzalna Natiss |
|
Autor |
Dream Winchester
Uytkownik
Postw: 38
Data rejestracji: 22.11.11 |
Dodane dnia 28-12-2011 17:26 |
|
|
Aj, kocham te analizatornie. Zawsze mi się humorek poprawia, jak wrzucą jakąś nową analizę.
No to i ja się podzielę: http://bearbook.pl, istny raj dla każdego fana homoseksualizmu w literaturze. Ileż ja tam książek nakupowałam! Po prostu kocham tą księgarnię <3 |
|
Autor |
Ome
Uytkownik
Dodane dnia 29-12-2011 18:11 |
|
|
Z całego serca popieram An i polecane przez nią "Menage a 3" - przesiedziałam wczoraj pół nocy nad tym, dziś sobie poczytałam dalej do śniadania; doskonale się przy tym bawię. An, Zii jest zdecydowanie fenomenalna, przyłączam się do Ziifangirlizmu
Źródło cytatu: Jedyna i Niepowtarzalna Natiss |
|
Autor |
Szehina
Uytkownik
Postw: 270
Data rejestracji: 21.11.11 |
Dodane dnia 14-02-2012 00:24 |
|
|
Pewnie większość szanujących się Yaoi-stek to zna, jednak postanowiłam wkleić. Ach~~~
http://www.youtube.com/watch?v=kNdfn4Dz7FI |
|
Autor |
Ariel-chan
Uytkownik
Postw: 130
Data rejestracji: 16.12.11 |
Dodane dnia 14-02-2012 01:12 |
|
|
Szehina, kocham Taniec Wampirów ^____^ Carpe Noctem, Nienasycony Głód (ŁUKASZ DZIEDZIC *_* <3), Finał Aktu 2... Ach, a Herberta z Alfredem to oglądałam chyba 15 razy pod rząd, jak to pierwszy raz odkryłam X_x xDDDD
"Ech ten tyłeczek to cud!" xD
"No, co tam studiujesz?"
"Ten tom..."
"To to wiersze są!" <= xDD
<3333
P.S. Ale ja tu mam dużo postów o.o Normalnie mój rekord świata O.o' xD
Edytowane przez Ariel-chan dnia 14-02-2012 01:19 |
|
Autor |
Szehina
Uytkownik
Postw: 270
Data rejestracji: 21.11.11 |
Dodane dnia 14-02-2012 01:49 |
|
|
Ariel, kocham cię za to, że kochasz taniec wampirów xD Ja niestety nie znam całości, tylko opowieść po ,,łepkach" i duuużo wersji tej sceny xD Plus mam wszystkie utwory z tego spektaklu, zresztą od koleżanki ^___^ I jestem absolutnie zauroczona! Kurczę, gdy będę mieć szybsze łącze to obejrzę całość! |
|
Autor |
kkohaku
Uytkownik
Postw: 517
Miejscowo: Warszawa
Data rejestracji: 04.12.11 |
Dodane dnia 18-02-2012 13:28 |
|
|
http://fancylittletown.wordpress.com/ dziewczyna dopiero zaczyna pisać, ale wydaje mi się że ciekawie jej to wychodzi wpadać i czytać " |
|
Autor |
Kasai
Uytkownik
Postw: 76
Miejscowo: Opole
Data rejestracji: 11.01.12 |
Dodane dnia 28-02-2012 01:02 |
|
|
http://sunboys.deviantart.com/gallery/?offset=24#/d4ld42l
Źle ze mną... ja na jego widok stwierdziłam "Zostać hetero? Ale to idealny ukeś ! T.T" |
|
Autor |
Kasai
Uytkownik
Postw: 76
Miejscowo: Opole
Data rejestracji: 11.01.12 |
Dodane dnia 10-03-2012 02:52 |
|
|
Około 25 proc. łabędzich związków stanowią pary seksualne. Stanowią je, przede wszystkim, dwa osobniki męskie, które tymczasowo współtworzą relację z samicą, by uzyskać jajo. Następnie wykradają je, by wspólnie je wysiadywać. Bardzo często jednak bezlitośnie przepędzają słabą samicę. Potomstwo, które wychowuje się z dwoma ojcami, ma wiele szczęścia r11; jest lepiej chronione i wyrasta na bardziej odważne. Nic więc dziwnego, że natura promuje przeżycie osobników homoseksualnych.
z artykulu http://ulubiency.wp.pl/gid,14311516,img,14311610,kat,1012383,galeriazdjecie.html?T[page]=10 |
|
Autor |
Ome
Uytkownik
Dodane dnia 17-03-2012 22:30 |
|
|
Znalazłam to w środku nocy - W poszukiwaniu zaginionego kanonu, coś w rodzaju analizy z fabułą w wykonaniu dwóch analizatorek z zamkniętych już "Ścian Niewiedzy i Murów Tępoty". Czyta się fenomenalnie, polecam. Na zachętę dodam, że jest i samotna łza, i Edward Cullen, i... tak, tak!, i Jennifer, która schodziła na śniadanie!
Edytowane przez Ome dnia 17-03-2012 22:32 |
|
Autor |
Notsu
Uytkownik
Postw: 11
Data rejestracji: 16.02.12 |
Dodane dnia 30-03-2012 23:23 |
|
|
http://quizilla.teennick.com/user/yohjidapimp/profile/
And I say "Welcome to the show" |
|
Autor |
Pandorzaste
Uytkownik
Postw: 36
Data rejestracji: 19.02.12 |
Dodane dnia 31-03-2012 20:57 |
|
|
http://www.teahousecomic.com/comic/
Nieszczególnie mądre, ale kreska powoduje u mnie duże rewelacje. Esteta mode on. |
|