Tutaj będą umieszczane odnosniki do stron, na których znalazły się recenzje wydanych przez nas książek
POLECAMY
Pozycje polecane przez naszą stronę. W celu zobaczenia szczegółów należy kliknąć w dany banner
Witamy
Strona ta poświęcona jest YAOI - gatunkowi mangi i anime ukazującemu relacje homoseksualne pomiędzy mężczyznami. Jeśli jesteś zagorzałym przeciwnikiem lub w jakiś sposób nie tolerujesz homoseksualizmu, to lepiej natychmiast opuść tę witrynę - resztę naszych Gości serdecznie zapraszamy
Cześć,
piszę pracę licencjacką na temat yaoi. Byłabym szalenie wdzięczna, gdyby ktoś był w stanie mi pomóc. Czy istnieje jakaś literatura, w której znajdę coś na temat yaoi, ale jako gatunku? Chodzi mi o takie bardziej hm... techniczne opracowanie.
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
Postw: 454 Miejscowo: Thedas/Normandia SR-2 Data rejestracji: 24.10.11
Dodane dnia 22-04-2012 18:59
A na jaki kierunek? Polonistyka? Antropologia kulturowa? Coś innego?
I czy chodzi ci o yaoi w sensie mangi, o literaturę internetową utrzymaną w tym klimacie, o literaturę gejowską czy generalnie o wątki homoseksualne w literaturze/literaturze internetowej/komiksie?
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
To the leader, the pariah
the victim, the messiah -
this is war
Postw: 489 Miejscowo: Hell, as usual ;3 Data rejestracji: 03.11.11
Dodane dnia 22-04-2012 21:33
An, chyba o yaoi jako o gatunku mangi i anime W literaturze wątki homoseksualne chyba inaczej się określa, nie jako yaoi
A jakieś opracowania... Mnie się tak na gorąco kojarzy całkiem dobrze napisany artykuł Soni do pierwszego numeru fanzinu Koliber (można chyba jeszcze przez nasz sklepik kupić). Ona opisała historię gatunku, i dała na koniec trochę linków i swojego maila, więc przypuszczam, że mogłabyś do niej napisać i dopytać
I kojarzy mi się jeszcze, że w Empiku bywało coś takiego jak encyklopedia mangi bodajże, po angielsku to było, ale o yaoi był chyba rozdział Nie pamiętam tytułu, ale jak będę jutro w Wawie, to spojrzę, czy na Marszałkowskiej mają to jeszcze
"- Sometimes even Hell is frozen over.
- Maybe. But even Hell isn't frozen forever."
"Death In Your Eyes..." - Lucifer and Mastema
Dzięki Wam wielkie
Kierunek? Akurat dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Pełny tytuł pracy brzmi 'yaoi w anime'. I tak, Demon ma rację, chodzi mi konkretnie o yaoi w czystej postaci.
Gdybym miała się zająć całą literaturą homoseksualną to wyszła by mi encyklopedia kilkutomowa
Co do źródeł - jasne, że mogą być jakieś artykuły w sieci. Są tak samo dobre jak papierowe.
Jeśli możesz, proszę spójrz, Demonie.
Btw, jestem Wam dziko wdzięczna bo mnie naprowadziłyście
Edytowane przez NancyGirl666 dnia 23-04-2012 02:01
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jeste jeszcze naszym Uytkownikiem? Kilknij TUTAJ eby si zarejestrowa.
Bannery do miejsc, w których można nas też znaleźć
Ciekawe strony
Shoutbox
Tylko zalogowani mog dodawa posty w shoutboksie.
Myar 22/03/2018 12:55 An-Nah, z przyjemnością śledzę Twoje poczynania literackie
Limu 28/01/2018 04:18 Brakuje mi starego krzykajpudła :c.
An-Nah 27/10/2017 00:03 Tymczasem, jeśli ktoś tu zagląda i chce wiedzieć, co porabiam, to może zajrzeć do trzeciego numeru Fantoma i do Nowej Fantastyki 11/2017
Aquarius 28/03/2017 21:03 Jednak ostatnio z różnych przyczyn staram się być optymistą, więc będę trzymał kciuki żeby udało Ci się odtworzyć to opowiadanie.
Aquarius 28/03/2017 21:02 Przykro słyszeć, Jash. Wprawdzie nie czytałem Twojego opowiadania, ale szkoda, że nie doczeka się ono zakońćzenia.