Autor |
RE: Offtopy |
Szehina
Uytkownik
Postw: 270
Data rejestracji: 21.11.11 |
Dodane dnia 28-12-2011 15:34 |
|
|
Nie, to nie był Mikan Pomarańczowy kot Poza tym to leciało albo na jedynce, albo dwójce, o popołudniowej porze, może po czwartej? Poza tym nie była to komedia i nie występowali w tej animacji ludzie, lub tylko jako tło. To był chyba jakiś koci gang do którego główny bohater kocur nie należał i od wszystkich obrywał. Wiem, że chyba musiał im coś udowodnić...
Pamiętam, że rysunki były niesamowite, a fabułka dosyć poważna. Jakieś walki kocie (wszystkie chodziły na 4 łapach, nie parodiowały ludzi). Rany, to było taaak daaaawno. Chyba w 1993 roku, chociaż pewna nie jestem... A może jeszcze dawniej... I tylko jeden odcinek widziałam, więc nie wiadomo czy był to serial, czy jeden animowany film. Był dość długi. |
|
Autor |
Demon Lionka
Uytkownik
Postw: 489
Miejscowo: Hell, as usual ;3
Data rejestracji: 03.11.11 |
Dodane dnia 28-12-2011 18:15 |
|
|
Jakieś kocie gangi, to mi się kojarzą tylko z klanami z "Warriors", ale to seria książkowa i poza klipem promującym nie powstała ekranizacja... Poszukałam w necie, ale nie znalazłam nic ._. Szkoda, sama bym obejrzała coś o kotaaach ._.
"- Sometimes even Hell is frozen over.
- Maybe. But even Hell isn't frozen forever."
"Death In Your Eyes..." - Lucifer and Mastema |
|
Autor |
Szehina
Uytkownik
Dodane dnia 29-12-2011 00:06 |
|
|
Zaczynam się zastanawiać czy sobie tego nie wyśniłam ._. Też szukałam i nic. Dziwne...
|
|
Autor |
Demon Lionka
Uytkownik
Dodane dnia 29-12-2011 11:41 |
|
|
Może mało znana bajka po prostu i nikt nie kojarzy? Tylko szkoda, bo jak o kotach i to nie takich przerabianych na ludzi, to faaajne musiało być ._.
|
Autor |
kkohaku
Uytkownik
Postw: 517
Miejscowo: Warszawa
Data rejestracji: 04.12.11 |
Dodane dnia 29-12-2011 14:36 |
|
|
O kotach? Też tylko na myśl przychodzi mi Mikkan.
A co do Króla Lwa, to w necie znalazłam coś takiego
Edytowane przez kkohaku dnia 29-12-2011 14:39 |
|
Autor |
Demon Lionka
Uytkownik
Dodane dnia 29-12-2011 15:02 |
|
|
Ooo, jakie ekstra! Fajnie przerobione na ludzkie wersje :3 I w sumie ciekawe, jak wyglądałby Król Lew zrobiony w ludzkim wydaniu
|
Autor |
jett
Uytkownik
Postw: 30
Data rejestracji: 30.11.11 |
Dodane dnia 29-12-2011 16:49 |
|
|
Również nie kojarzę anime o kotach z postu Szehiny, ale znam inne: Chi's Sweet Home. Manga jest przeurocza, a anime - w postaci kilkuminutowych odcineczków - tak samo. Kto nie zna, a koty lubi - niech się zaznajomi, warto |
|
Autor |
Ome
Uytkownik
Postw: 301
Miejscowo: Potężny Księgozbiór
Data rejestracji: 29.10.11 |
Dodane dnia 29-12-2011 18:15 |
|
|
Jett, kusisz tymi kotami, i mangowo-animowymi, i tym z ikonki
Też nie kojarzę anime Szehiny. Za to przypomniała mi się z tego wspominania starych tytułów - "Bia, czarodziejskie wyzwanie". Jakiś czas temu wyszukałam sobie na YT jakiś odcinek, zaczęłam oglądać - i wyć ze śmiechu. Ale nadal gdzieś tam się daje odnaleźć i sentyment, i powód tego sentymentu.
(Ale anime z włoskim dubbingiem jest dziś dla mnie nie do strawienia).
"No wiesz, standardy muszą być. Jak jest licealista, to koniecznie musi mieć chłopaka albo z mafii, albo lekarza, albo architekta, albo właściciela sklepu z kosiarkami".
Źródło cytatu: Jedyna i Niepowtarzalna Natiss |
|
Autor |
Szehina
Uytkownik
Dodane dnia 29-12-2011 18:38 |
|
|
Błeeee dziewczyny niedobre jedne noo! Nikt nie kojarzy... A ja się zastanawiam dłużej nad tym Mikiem i może trafiłam na jeden dość poważny odcinek? Ale czy ten serial leciał na jedynce, albo dwójce???
Ojej! Skaza wygląda... milusi *^_^* |
|
Autor |
Demon Lionka
Uytkownik
Dodane dnia 29-12-2011 18:53 |
|
|
To był serial o kotku, którego znaleźli i trzymali u siebie, i on stopniowo odkrywał, co się stało z jego rodziną itd Bywały odcinki bardzo smutne, ale większość to taka raczej komedia A leciało chyyyba w paśmie bajek TVNu - Bajkowe Kino? Coś takiego... Kucyki też w tym paśmie leciały
A Chi's Sweet Home znam Mangi nie czytałam, ale widziałam anime - przeurocze, kiedy wszystko pokazywane jest z punktu widzenia kotka I te wnioski, do jakich kotek potrafi dojść
|
Autor |
Ome
Uytkownik
Postw: 301
Miejscowo: Potężny Księgozbiór
Data rejestracji: 29.10.11 |
Dodane dnia 02-01-2012 00:23 |
|
|
Wprawdzie pierwszy dzień już minął, ale nie szkodzi: szczęśliwego Nowego Roku!
"No wiesz, standardy muszą być. Jak jest licealista, to koniecznie musi mieć chłopaka albo z mafii, albo lekarza, albo architekta, albo właściciela sklepu z kosiarkami".
Źródło cytatu: Jedyna i Niepowtarzalna Natiss |
|
Autor |
An-Nah
Uytkownik
Postw: 454
Miejscowo: Thedas/Normandia SR-2
Data rejestracji: 24.10.11 |
Dodane dnia 09-01-2012 19:01 |
|
|
Szehino, nie grożę, będę jak ten sadysta, co jak go masochista błaga "Zbij mnie, zbij mnie!" odpowiada "NIE!"
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
To the leader, the pariah
the victim, the messiah -
this is war |
|
Autor |
Szehina
Uytkownik
Dodane dnia 09-01-2012 19:17 |
|
|
No właśnie zauważyłam, że robisz mi na złość |
|
Autor |
An-Nah
Uytkownik
Dodane dnia 09-01-2012 19:24 |
|
|
Bo trzeba twardym być, asertywnym i nie dawać drugiej stronie palca, bo jeszcze ręki zechce
Ahahaha, rozgryzłam cię, jesteś masochistką!
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war |
|
Autor |
Szehina
Uytkownik
Dodane dnia 09-01-2012 20:12 |
|
|
0_o naprawdę jestem?! O kurwczę!! I co ja mam teraz zrobić? Gdzie można się udać, żeby to wyleczyć?
Ale wiesz co? To chyba idzie w dwie strony. Pamiętam, jak koleżanka pozwoliła mi ją szczypać, gdy wypsnie jej się Kaszubskie słowo ,,jo", które nagminnie używała, nie wiedząc o tym. Strasznie się do tego zapaliłam. Oddawałam całe swe serce w szczypaniu jej i było to naprawdę przyjemne doświadczenie A przynajmniej dla mnie
|
|
Autor |
An-Nah
Uytkownik
Dodane dnia 09-01-2012 20:27 |
|
|
No to teraz wiemy, kto cię szczypać nauczył A mnie zawsze zabraniali, bo wierzyli w urban legend, że od szczypanie wywołuje raka skóry. I już nie szczypię. Oduczyłam się.
Nie gryzę też. Ale mam Sophię. Sophię trzeba karmić czasme
Eeej, ale kaszubski się powinno propagować! Polskie dialekty/odrębne języki (nie wiadomo do końca, czy kaszubski to odrębny język czy tylko dialekt, z mojej wiedzy...) są traktowane za często jako coś, czego się człowiek powinien wstydzić czy oduczyć.
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war |
|
Autor |
Szehina
Uytkownik
Dodane dnia 09-01-2012 20:36 |
|
|
Ja nawet chodziłam swego czasu na kółko kaszubskie, ale na przedstawieniach zamiast się koncentrować i być poważną, ja chichrałam zapamiętale, ponieważ ten język wydawał mi się zabawny. Nie umiałam mówić z powagą, zawsze myślałam, że opowiadam coś śmiesznego.
Mnie nauczono, że raka skóry można dostać, gdy się robi ,,malinki". Z koleżankami robiłyśmy je sobie na rękach, do czasu, gdy nas postraszono, że to może się źle skończyć xD |
|
Autor |
Kasai
Uytkownik
Postw: 76
Miejscowo: Opole
Data rejestracji: 11.01.12 |
Dodane dnia 11-01-2012 23:41 |
|
|
Co do kaszubskiego - zgodnie z tym czego dowiedziałam się na filologii angielskiej na socjolingwistyce...
Kaszubski nazywany jest dialektem nie językiem tylko z powodów politycznych - posiadając język Kaszuby mogłyby się chcieć oderwać od Polski albo cośtam.. Nie pamiętam dokładnie jeszcze co tam mogłyby zrobić mając "język" nie "dialekt", ale mówię co pamiętam - może się komuś przyda |
|
Autor |
An-Nah
Uytkownik
Dodane dnia 12-01-2012 13:22 |
|
|
No właśnie kiedyś słyszałam, to znaczy, parę lat temu na zajęciach z językoznawstwa, że względy polityczne to jedno, a z drugiej strony naukowcy też się szczególnie zdecydować nie mogą. Podobnie jak z bawarskim w Niemczech
Ale chyba Ome wiedziałaby lepiej?
Borze zielony, tnę tekst już drugi dzień i bardziej się nie da. Musiałabym okaleczyć relację głównej bohaterki z pewnym panem, a za bardzo mnie ta relacja bawi... arystokrata-ekscentryk próbujący poderwać twardą babę z policji XD No nic, zabieram się za pisanie na nowo kolejnych partii...
Poza tym chciałabym się podzielić obserwacją poczynioną organoleptycznie: Jeśli chcecie sobie wychować autora (opowiadań, opek, fanfików czy co wam tam się podoba) to o niego dbajcie
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war
Edytowane przez An-Nah dnia 12-01-2012 13:28 |
|
Autor |
Kasai
Uytkownik