Tutaj będą umieszczane odnosniki do stron, na których znalazły się recenzje wydanych przez nas książek
POLECAMY
Pozycje polecane przez naszą stronę. W celu zobaczenia szczegółów należy kliknąć w dany banner
Witamy
Strona ta poświęcona jest YAOI - gatunkowi mangi i anime ukazującemu relacje homoseksualne pomiędzy mężczyznami. Jeśli jesteś zagorzałym przeciwnikiem lub w jakiś sposób nie tolerujesz homoseksualizmu, to lepiej natychmiast opuść tę witrynę - resztę naszych Gości serdecznie zapraszamy
Z królika jadłam tylko pasztet- dobra rzecz, muszę przyznać. W winie to zaś większość mięsiw się dobrze sprawdza.
Przepis na mega proste i szybkie ciasto (mi zajmuje godzinę więc normalnemu człowiekowi zajmie...kwadrans?)
1 dag masła
niepełna szklanka cukru
szklanka mąki
3 jaja
cukier wanilinowy (1 opakowanie może być)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (na sodzie też wyjdzie)
dowolne owoce, jakie znajdziemy pod ręką
Wszystko poza owocami miksujemy, potem na wierzch wrzucamy owoce i do piekarnika (170 stopni) wstawiamy na jakieś 45 minut (zwykle 30 starcza). Można też zrobić zamiast ciasta babeczki, pieką się około 20 minut.
Smaczne i proste pierniczki:
50 dag mąki
20 dag cukru pudru
20 dag miodu (ja zwykle robię z podwojonej ilości rzeczy w przepisie, czyli z kilograma mąki, dorzucając największy słoik miodu, jaki znajdę. Polecam wrzosowy lub gryczany)
12 dag masła
1 jajo
1 dag sody oczyszczonej
2 czubate łyżki przyprawy do piernika
Na początku miód, przyprawę i cukier podgrzewamy razem do uzyskania jednolitej, lejącej masy. Studzimy nieco. Mąkę mieszamy z sodą, robimy wgłębienie i wlewamy masę miodową. Siekamy, zarabiamy, czy co tam jeszcze. Dodajemy posiekane masło i wbijamy jajo- zagniatamy na gładkie, jednolite ciasto (część można spokojnie przechowywać w lodówce, jeśli nie mamy czasu zrobić od razu całego). Ciasto wałkujemy i wykrawamy pierniczki, najlepiej niezbyt grube (maksymalnie na grubość 1 cm), pieczemy około 10 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Pierniczki powinny nabrać złoto-brązowego koloru. Pieczone zbyt długo robią się bardzo twarde i gorzkawe!
Można je spokojnie przechowywać...jak się uchowają znaczy . Najlepiej polukrować je standardowym lukrem ucieranym z cukru pudru i dużej ilości cytryny. Mogą udekorować choinkę. Przechowywane w szczelnym naczyniu twardnieją, ale wówczas wystarczy przed podaniem dorzucić do nich kilka cząstek jabłka na przykład, to zmiękną .
Na razie tyle, dojdzie jeszcze ciasto czekoladowo-jabłkowe i moja wersja murzynka . Ze słodkości mogę jeszcze dorzucić mus czekoladowy.
- piersi z indyka < moze byc dowolne miesko>
- fasolka szparagowa
- pieczarki
- sezam
- marynata < miod, olej sezamowy, pikantna przyprawa, sos sojowy >
- bulion moze byc z kostki najlepiej zeberkowej
mieso przymarnowac tak na godzinke <mozna krocej> , podsmazyc az bedzie podpieczone, dodac warzywa, dalej podsmazac, zalac nastepnie bulionem, gdy wszystko bedzie miekkie zaklepac <woda plus skrobia ziemniaczana> sprobowac, jesli trzeba doprawic do smaku podawac z ryzem smacznego
Postw: 489 Miejscowo: Hell, as usual ;3 Data rejestracji: 03.11.11
Dodane dnia 24-02-2012 20:51
Ja byłam ostatnio z Kitkiem w Woku i oczarowały nas kuleczki zhimaqiu :3
Znaleziony na necie przepis:
Składniki:
r6; Anko (fasola)
r6; Mąka z ryżu kleistego (mąke zastąpiłam rozgotowanym ryżem kleistym)
r6; Sezam
r6; Olej
r6; Sos karmelowy
Sposób przygotowania:
- Z mąki ryżowej i ciepłej wody przygotowujemy ciasto.
- Z ciasta formujemy kuleczki, które nadziewamy pastą fasolową.
- Kuleczki obtaczamy w sezamie i smażymy na głębokim oleju. Podajemy z sosem karmelowym.
Jeszcze nie robiłam, bo muszę upolować mąkę z ryżu kleistego, fasolę anko i sezam, ale zrobię na pewno, bo kuleczki były pyszne :3
"- Sometimes even Hell is frozen over.
- Maybe. But even Hell isn't frozen forever."
"Death In Your Eyes..." - Lucifer and Mastema
zupkę zalać tak by woda tylko przykryla makaron dodac przyprawy od zupki, drobno pokroic piersi, podsmazyc dodac przyprawe do chinszczyzny lub gyrosa, odczekac az piersi wystygna a makaron wchlonie calą wode, gdy to nastapi dodac piersi i pokrojony wariant 1 lub 2 oraz 2 lyzki majonezu wymieszac , smacznego ;D
Bannery do miejsc, w których można nas też znaleźć
Ciekawe strony
Shoutbox
Tylko zalogowani mog dodawa posty w shoutboksie.
Myar 22/03/2018 12:55 An-Nah, z przyjemnością śledzę Twoje poczynania literackie
Limu 28/01/2018 04:18 Brakuje mi starego krzykajpudła :c.
An-Nah 27/10/2017 00:03 Tymczasem, jeśli ktoś tu zagląda i chce wiedzieć, co porabiam, to może zajrzeć do trzeciego numeru Fantoma i do Nowej Fantastyki 11/2017
Aquarius 28/03/2017 21:03 Jednak ostatnio z różnych przyczyn staram się być optymistą, więc będę trzymał kciuki żeby udało Ci się odtworzyć to opowiadanie.
Aquarius 28/03/2017 21:02 Przykro słyszeć, Jash. Wprawdzie nie czytałem Twojego opowiadania, ale szkoda, że nie doczeka się ono zakońćzenia.