Tutaj będą umieszczane odnosniki do stron, na których znalazły się recenzje wydanych przez nas książek
POLECAMY
Pozycje polecane przez naszą stronę. W celu zobaczenia szczegółów należy kliknąć w dany banner
Witamy
Strona ta poświęcona jest YAOI - gatunkowi mangi i anime ukazującemu relacje homoseksualne pomiędzy mężczyznami. Jeśli jesteś zagorzałym przeciwnikiem lub w jakiś sposób nie tolerujesz homoseksualizmu, to lepiej natychmiast opuść tę witrynę - resztę naszych Gości serdecznie zapraszamy
Postw: 489 Miejscowo: Hell, as usual ;3 Data rejestracji: 03.11.11
Dodane dnia 06-12-2011 00:42
Ooo, nie wiedziałam, że na NL tak się porobiło O.o W sumie dawno tam nie byłam, dawno nie dawałam nic do publikacji i raz mi tylko odmówiono akceptacji tekstu, jako że nie był wystarczająco yaoiowy X3 Trochę był, ale za mało X3 Dokładnie takie było uzasadnienie X3
"- Sometimes even Hell is frozen over.
- Maybe. But even Hell isn't frozen forever."
"Death In Your Eyes..." - Lucifer and Mastema
Postw: 454 Miejscowo: Thedas/Normandia SR-2 Data rejestracji: 24.10.11
Dodane dnia 06-12-2011 07:21
Lionka, a to był jakiś tekst, który znam?
Oż cholera, naprawdę mam na NL w takim razie teksty, które admini powinni skasować. Lol jednym słowem.
NL dogorywa w tym momencie. Żal mi tych wszystkich nowych użytkowników, którzy logują się, witają na forum, a odpowiada im głucha cisza.
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
To the leader, the pariah
the victim, the messiah -
this is war
Edytowane przez An-Nah dnia 06-12-2011 07:33
Postw: 517 Miejscowo: Warszawa Data rejestracji: 04.12.11
Dodane dnia 06-12-2011 13:52
Od innych osób słyszałam, że odrzucali teksty bo imiona bohaterów się nie podobały ^^''
Żal strony bo sama w sobie jest bardzo ciekawa, ale jak już pisałaś An przybywają nowi użytkownicy i cisza ich wita.
Tutaj właśnie mi się podoba, że jest taka właśnie przyjacielska atmosfera i nikogo się nie olewa Człowiek nie czuję się tym zwykłym użytkownikiem, który różni się od władz strony bądź od osób, które piszą lepiej A jak nawet są to nie odczuwa się tego
W moim tekście trochę namieszali, bo owszem mieli też sporo racji(wiadomo błędy to błędy) ale padłam gdy okazywało się, że pewnych logicznych rzeczy w ogóle nie dostrzegali a co można był przecież załapać po zagłębieniu się w tekst. Jakoś nie jestem fanką pisania tak fabuły aby wszystko z góry było wiadomo a czytelnik nie męczył się z połączeniem pewnych faktów i domyśleniem się drugiego dna Jednak wybaczam władzom NL to bo pewnie masę tekstów dostają, a skupienie się nad każdym to ciężka sprawa.
Dodane dnia 06-12-2011 17:17
Kkohaku, w te imiona to akurat nie wierzę. Musiały dziewczęta coś przekręcić - ludziom się to zdarza, zwłaszcza, jeśli czują urazę.
Natomiast co do nieuważnego czytania: tu jest sporo racji. selekcją tekstów zajmuje się jedna osoba, która jest strasznie przemęczona po pracy i nie ma na to sił. Wzięła na siebie coś, czemu nie daje rady.
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war
kkohaku napisał/a:
Od innych osób słyszałam, że odrzucali teksty bo imiona bohaterów się nie podobały ^^''
Jeżeli chodzi Tobie o naszą rozmowę, to ja nie powiedziałam, że odrzucali xD. W komentarzach tylko mi się czepiali, że Gracjan to brzydkie imię i że w ogóle, jak ja mogłam tak nazwać bohatera, bo przecież opowiadanie przez to staje się gorsze ;>
Hahaha! Kochana Witam Cię ponownie. Przepraszam, że tak późno się xD
Co do imion to miałam to samo! I chyba to właśnie An-Nah mi napisała, że mój pomysł na imię dla głównego bohatera był pomysłem ryzykownym. Do dzisiaj nie wiem, co miałaś na myśli An . Że takie staromodne imię? Bo wszystko się działo w dawnych czasach i taką miałam chrapkę, ot co!
,,Jakoś nie jestem fanką pisania tak fabuły aby wszystko z góry było wiadomo a czytelnik nie męczył się z połączeniem pewnych faktów..." Z tym to też się zgadzam. W dodatku wyciąganie pochopnych wniosków na temat bohaterów. Ledwie wprowadziłam pewną postać, a już się ją osądziło...
Ale mimo wszystko i tak bardzo lubię NL. Za co? Od razu po rejestracji i wklejeniu tekstu zaopiekowała się mną Gokuma. Poprawiła mi cały pierwszy rozdział, bo trochę namieszałam, doradziła przez gg i w ogóle zawsze można na nią polegać, gdy ma się problem. Poza tym cała strona jest dobrze obmyślona. Nie bolą oczy przy czytaniu, mnóstwo gatunków do wyboru, że aż człowiek nie wie, co wybrać xD. Ale najważniejsze jest to, że możesz w każdej chwili wejść do swojego rozdziału i go poprawić, jeśli ktoś z czytelników zauważy błąd w twoim tekście. Każda strona w końcu przechodzi kryzys. TCD też miało słabszy czas
Postw: 489 Miejscowo: Hell, as usual ;3 Data rejestracji: 03.11.11
Dodane dnia 06-12-2011 20:37
An, to był ten fik Hetaliowy, który na TCD ostatnio Aquarius umieścił w dwóch częściach Część pierwsza sprawiła, że nie nadawał się na NL, więc i ciąg dalszy upadł
Kkohaku, z imionami też miałam podobnie - skrytykowane zostało imię Rin-Rina Nie wiem, może ja jestem jakaś dziwna, ale nie widzę w nim nic złego XD
"- Sometimes even Hell is frozen over.
- Maybe. But even Hell isn't frozen forever."
"Death In Your Eyes..." - Lucifer and Mastema
Dodane dnia 06-12-2011 20:44
Szehina napisał/a:
Hahaha! Kochana Witam Cię ponownie. Przepraszam, że tak późno się xD
Co do imion to miałam to samo! I chyba to właśnie An-Nah mi napisała, że mój pomysł na imię dla głównego bohatera był pomysłem ryzykownym. Do dzisiaj nie wiem, co miałaś na myśli An . Że takie staromodne imię? Bo wszystko się działo w dawnych czasach i taką miałam chrapkę, ot co!
,,Jakoś nie jestem fanką pisania tak fabuły aby wszystko z góry było wiadomo a czytelnik nie męczył się z połączeniem pewnych faktów..." Z tym to też się zgadzam. W dodatku wyciąganie pochopnych wniosków na temat bohaterów. Ledwie wprowadziłam pewną postać, a już się ją osądziło...
Ale mimo wszystko i tak bardzo lubię NL. Za co? Od razu po rejestracji i wklejeniu tekstu zaopiekowała się mną Gokuma. Poprawiła mi cały pierwszy rozdział, bo trochę namieszałam, doradziła przez gg i w ogóle zawsze można na nią polegać, gdy ma się problem. Poza tym cała strona jest dobrze obmyślona. Nie bolą oczy przy czytaniu, mnóstwo gatunków do wyboru, że aż człowiek nie wie, co wybrać xD. Ale najważniejsze jest to, że możesz w każdej chwili wejść do swojego rozdziału i go poprawić, jeśli ktoś z czytelników zauważy błąd w twoim tekście. Każda strona w końcu przechodzi kryzys. TCD też miało słabszy czas
Lepiej późno niż wcale ^__^
Mi trudno powiedzieć coś miłego bo w sumie krótko tam byłam i zarejestrowałam się jakoś na początku roku więc nie był to już czas blasku NL.
Ale teraz taka dygresja mnie naszła. Bo skoro z mojego doświadczenia wynika, że władze NL nie mają czasu wczytać się w przysyłane im teksty, gdyż nadmiar ich jest ogromny, to chyba popularność takich stron równa się ich zagładzie? Chyba, że liczba sprawdzających także się powiększa, chociaż jak wiadomo z tym to różnie bywa. Zwłaszcza jak niektórzy twierdzą po co mają to robić, skoro nic nie dostają za to, żadnej kasy. A tutaj mało ludzi, sympatycznie i kto mi powie gdzie tu haczyk?;D
Demon Lionka napisał/a:
Kkohaku, z imionami też miałam podobnie - skrytykowane zostało imię Rin-Rina Nie wiem, może ja jestem jakaś dziwna, ale nie widzę w nim nic złego XD
Imiona to sprawa autora. Wiadomo, że nie każdemu sie spodoba ale kazanie zmieniania tego to już przesada. Chyba, że naprawdę jest coś nie tak, ale wtedy musi być sensowne wyjaśnienie
Edytowane przez kkohaku dnia 06-12-2011 20:47
Dodane dnia 06-12-2011 22:22
No właśnie ja zauważyłam już dawno, że wielu czytaczy internetowych (Odróżniam czytacza od czytelnika. Czytelnik czyta świadomie) ma dość specyficzne podejście do imion. Najlepiej, żeby były pięknie brzmiące, obcojęzyczne, patetyczne. Makary wydał mi się bardzo... staropolski - a wiem, że mało kto uważa staropolskie imiona za ładne. Podobnie przypuszczam było z tym Gracjanem u Dream. Ja osobiście nic do Gracjana ani do Makarego nie mam. Ludzie nazywają się różnie (Ome to pięknie pokazuje Eulalią Schabowską).
Ach, przypomniała mi się panna na jednym forum, wyznająca teorię "Imię ma być dopasowane do charakteru postaci. Jeśli dziewczę nazywa się Rose, powinno być wrażliwe i delikatne". Wyłuszczyłam jej, że rodzice mogli nadać Rose takie imię z nadzieją, że Rose będzie wrażliwa i delikatna... a rzeczona Rose mogła na przykład wyrosnąć na babsko grube i pyskate. I pada teoria imienia dopasowanego do charakteru
Co do NL, to właśnie NL pada, bo nie ma się nim kto zajmować. Gokuma sama zawalona tekstami, nie daje rady. Inni którym kiedyś na stronie zależało - zajmują się innymi rzeczami. Może NL wyjdzie z kryzysu kiedyś, życzę mu tego. Na TDC też krzyżyk już stawiałam, a tu proszę, it's alive!
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war
Dodane dnia 08-12-2011 21:07
Imiona to ważna rzecz, wiadomo że nie każdemu trafimy w gust ale wydaje mi się, że także trzeba porządnie się nad nimi zastanowić. Chociaż to raczej tyczy się tych wymyślanych przez samego autora, bo chyba mniej tych już istniejących. Jednak jak można zauważyć niektórzy czytelnicy widząc np jakieś rzadkie imię, bardziej przywiązani do tych pospolitych nie umieją przyzwyczaić się do innych.
Ha ha ta panna co stwierdziła, że imię powinno odnosić się do charakteru to trochę przesadziła. Bo Rose to przecież można skojarzyć np z kolcami. Jak dla mnie nie była by delikatna ale chłodna, twarda, niedostępna ale piękna Więc tu też każdy może interpretować różnie
Szkoda, że NL pada. Ale ogólnie fora tematycznie to trudno utrzymać, zwłaszcza jak skład się rozsypuje bo nagle dochodzi praca, brak czasu a i zapał niektórym mija.
Postw: 301 Miejscowo: Potężny Księgozbiór Data rejestracji: 29.10.11
Dodane dnia 09-12-2011 13:39
"Imię dopasowane do charakteru" to taka sama bzdura, jak "wzrost/wygląd/kolor włosów dopasowany do pozycji w łóżku". Aż mi się przypomina czytelniczka, która wytykała kiedyś Natiss, że jej "uke" jest źle wykreowane, więc niechby mu chociaż autorka przerobiła oczy brązowe na niebieskie, bo te są dla uke lepsze...
"No wiesz, standardy muszą być. Jak jest licealista, to koniecznie musi mieć chłopaka albo z mafii, albo lekarza, albo architekta, albo właściciela sklepu z kosiarkami".
Źródło cytatu: Jedyna i Niepowtarzalna Natiss
Chociaż nie do końca, Ome ;P Nie znoszę, gdy ktoś czepia się imion, ale chyba bym poległa, gdyby uke zawołał swojego seme imieniem Zdzichu.
,,Ach Zdzichu, mój drogo Zdzichu..." ^^
Dodane dnia 09-12-2011 20:33
A czemu nie? Jak ktoś ma na imię Zdzisław, jest gejem i ma chłopaka...
Chyba że źle Cię zrozumiałam i przeżyłabyś, gdyby to "seme" wołał tak na swojego "uke"
"No wiesz, standardy muszą być. Jak jest licealista, to koniecznie musi mieć chłopaka albo z mafii, albo lekarza, albo architekta, albo właściciela sklepu z kosiarkami".
O Jezu, nie mogę!
Tak, powinnam była napisać o uke. Ale już nie czepiajmy się imion. Jeśli jakaś panna X wytknie ci, że coś imię nie pasuje dla bohatera, to już oznacza, że się najzwyczajniej w świecie czepia ^^ (może miała napięcie przedmiesiączkowe, to problem wielu kobiet... Musiałam to napisać )
Mnie razi takie coś jak... kolesiostwo. ,,Ja ci dobrze napiszę, jak ty mi dobrze napiszesz". Mówiąc o tym, mam na myśli głównie blogi [wspomnienia z ,,my-logu"], ale to zjawisko występuje praktycznie wszędzie. I gdzie tu teraz szukać dobrych rad i szczerych komentarzy? Skąd mam wiedzieć, że ona/on tak pisze, bo naprawdę to myśli? ...
Czy ja tu właśnie smaruję naszej nowej koleżance big offtopa? >_>" Dobra, już nic nie dodaję xD
Dodane dnia 09-12-2011 21:16
Szehino, spadajmy do offtopów, zanim nas Aquarius kopnie kopniakiem władzy admina
(A tu Ci tylko powiem tyle: kolesiostwo jest wszędzie; antykolesiostwo też. Antykolesiostwo i resztę chętnie rozwinę w offtopie lub odpowiednim temacie, który TY założysz, bo ja już natrzaskałam tyle tematów, że chwilami czuję się jak troll forumowy )
Dodane dnia 09-12-2011 22:29
Szehina napisał/a:
Chociaż nie do końca, Ome ;P Nie znoszę, gdy ktoś czepia się imion, ale chyba bym poległa, gdyby uke zawołał swojego seme imieniem Zdzichu.
,,Ach Zdzichu, mój drogo Zdzichu..." ^^
Jak autor i postać kocha to nieważne jest imię a miłość ;D
Dodane dnia 10-12-2011 17:05
Ha ha Szehina a co innego może kierować autorem w wyborze takich imion? Oczywiście, że miłość ;D Trzeba to brać pod uwagę gdy chce się komuś zarzucić iż imię jest ZŁE ;D
Bannery do miejsc, w których można nas też znaleźć
Ciekawe strony
Shoutbox
Tylko zalogowani mog dodawa posty w shoutboksie.
Myar 22/03/2018 12:55 An-Nah, z przyjemnością śledzę Twoje poczynania literackie
Limu 28/01/2018 04:18 Brakuje mi starego krzykajpudła :c.
An-Nah 27/10/2017 00:03 Tymczasem, jeśli ktoś tu zagląda i chce wiedzieć, co porabiam, to może zajrzeć do trzeciego numeru Fantoma i do Nowej Fantastyki 11/2017
Aquarius 28/03/2017 21:03 Jednak ostatnio z różnych przyczyn staram się być optymistą, więc będę trzymał kciuki żeby udało Ci się odtworzyć to opowiadanie.
Aquarius 28/03/2017 21:02 Przykro słyszeć, Jash. Wprawdzie nie czytałem Twojego opowiadania, ale szkoda, że nie doczeka się ono zakońćzenia.