Autor |
RE: huh |
An-Nah
Uytkownik
Postw: 454
Miejscowo: Thedas/Normandia SR-2
Data rejestracji: 24.10.11 |
Dodane dnia 28-03-2012 18:04 |
|
|
Nie wiem XD A te dwa wymyśliłam niedawno
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
To the leader, the pariah
the victim, the messiah -
this is war |
|
Autor |
Mitsu
Uytkownik
Postw: 43
Miejscowo: Wrocław
Data rejestracji: 26.03.12 |
Dodane dnia 28-03-2012 18:19 |
|
|
może być: "nie będziesz miał innych zasad gramatycznych niż ogólnie przyjęte" albo "nie będziesz uważać konstruktywnej krytyki za zło konieczne" |
|
Autor |
An-Nah
Uytkownik
Dodane dnia 28-03-2012 18:23 |
|
|
Zawsze jest dobre: "Nie czytasz - nie pisz"
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war |
|
Autor |
Mitsu
Uytkownik
Dodane dnia 28-03-2012 21:18 |
|
|
a jak ktoś łapie doła po czytaniu (czegoś genialnie wciskającego w fotel) i blokuje się z pisaniem? |
|
Autor |
An-Nah
Uytkownik
Dodane dnia 28-03-2012 21:26 |
|
|
Ja mówię o tych przypadkach, co piszą opko na blogasku, ale książek nie czytają.
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war |
|
Autor |
Mitsu
Uytkownik
Dodane dnia 28-03-2012 21:42 |
|
|
a, takie... plus MarySue - i w takich momentach jestem za internetem po osiągnięciu dojrzałości umysłowej... |
|
Autor |
An-Nah
Uytkownik
Dodane dnia 28-03-2012 21:46 |
|
|
Ale jak testować dojrzałość umysłową?
A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war |
|
Autor |
Mitsu
Uytkownik
Dodane dnia 28-03-2012 21:49 |
|
|
i to jest problem... powinno być jakieś badanie...testy może... Naczytałam się wystarczająco dużo czegoś czego czytać nie powinnam |
|
Autor |
kkohaku
Uytkownik
Postw: 517
Miejscowo: Warszawa
Data rejestracji: 04.12.11 |
Dodane dnia 28-03-2012 23:16 |
|
|
An-Nah napisał/a:
Zawsze jest dobre: "Nie czytasz - nie pisz"
Piękne dodam: ''Nie czytasz - nie myślisz '' xD |
|
Autor |
Mitsu
Uytkownik
Dodane dnia 28-03-2012 23:21 |
|
|
"nie lubię czytać i nie znam się na tym" - cytat jednej z moich zeszłorocznych maturzystek... Ciężko było zachować pokerface'a. |
|
Autor |
kkohaku
Uytkownik
Postw: 517
Miejscowo: Warszawa
Data rejestracji: 04.12.11 |
Dodane dnia 30-03-2012 20:14 |
|
|
Mitsu napisał/a:
"nie lubię czytać i nie znam się na tym" - cytat jednej z moich zeszłorocznych maturzystek... Ciężko było zachować pokerface'a.
O_o Czasami próbuję zrozumieć istotę, z której to ust padają takie słowa i ogarnia mnie przy tym mrok i totalna pustka. Takie podejście do książek chyba wynika z tego, że młodzi ludzi wyrabiają sobie zdanie o czytaniu, na podstawie lektur, które nie zawsze trafiają w gusta. Chociaż ...nie, może próba tłumaczenia nie czytających raczej nie ma prawa zaistnieć, bo... jak można nie czytać?! xD |
|
Autor |
Mitsu
Uytkownik
Dodane dnia 01-04-2012 00:01 |
|
|
jak widać można. Lepsze bywa jak ktoś mi wyskakuje "mi polski nie jest do niczego potrzebny". |
|
Autor |
naru
Uytkownik
Postw: 130
Data rejestracji: 08.01.12 |
Dodane dnia 01-04-2012 19:51 |
|
|
kkohaku napisał/a:
Mitsu napisał/a:
"nie lubię czytać i nie znam się na tym" - cytat jednej z moich zeszłorocznych maturzystek... Ciężko było zachować pokerface'a.
O_o Czasami próbuję zrozumieć istotę, z której to ust padają takie słowa i ogarnia mnie przy tym mrok i totalna pustka. Takie podejście do książek chyba wynika z tego, że młodzi ludzi wyrabiają sobie zdanie o czytaniu, na podstawie lektur, które nie zawsze trafiają w gusta. Chociaż ...nie, może próba tłumaczenia nie czytających raczej nie ma prawa zaistnieć, bo... jak można nie czytać?! xD
po pierwsze to nie tylko mlodzez nie czyta, po druge lektury nie sa wybierane pod katem zainteresowania, ale ukazania jak nalepiej danej epoki itp conajmniej mnie tak wytlumaczyl moj polonista , a co do ksiazek wybor czlowieka, czyta lub nie..nikogo nie zmusze, znam osoby, ktore maja problem na skupieniu sie przy czytaniu, obojetnie jakby sie staraly nie udaje sie im wytrwac...
|
|
Autor |
Mitsu
Uytkownik
Dodane dnia 02-04-2012 01:36 |
|
|
ano, jeśli chodzi o dobór lektur w szkole to można wyć z rozpaczy... wciąż trafiam na podejście "Słowacki wielkim poetą był więc wałkujmy go i wałkujmy do porzygu", a każda najmniejsza inwencja jest pacyfikowana na wstępie "bo program". Do współczesności rzadko kiedy się dochodzi "no bo po co?" Choć osobiście uwielbiam "Pana Tadeusza" i mogę go czytać i czytać - nie każdy jednak się nim zachwyca Fakt, nie każdy może się skupić, ale to była sytuacja, gdzie usłyszałam jasne i wyraźne "czytanie jest bez sensu" - "nie "nie umiem się skupić" tylko właśnie "bez sensu". Ona nawet nie PRÓBOWAŁA tego czytać. I to mnie najbardziej boli |
|
Autor |
Ome
Uytkownik
Postw: 301
Miejscowo: Potężny Księgozbiór
Data rejestracji: 29.10.11 |
Dodane dnia 08-04-2012 20:32 |
|
|
Znów z opóźnieniem, ale witaj! Miło widzieć siostrę po kierunku na stronie Udanego buszowania po TCD.
"No wiesz, standardy muszą być. Jak jest licealista, to koniecznie musi mieć chłopaka albo z mafii, albo lekarza, albo architekta, albo właściciela sklepu z kosiarkami".
Źródło cytatu: Jedyna i Niepowtarzalna Natiss |
|
Autor |
Mitsu
Uytkownik
Dodane dnia 10-04-2012 21:31 |
|
|
filolodzy polscy tego świata - łączmy się;D
Dziękuję, wszystkim, za miłe powitanie, serio |
|
Autor |
dracjonis
Uytkownik
Postw: 22
Miejscowo: Białystok
Data rejestracji: 10.02.12 |
Dodane dnia 27-04-2012 16:27 |
|
|
Nie lubię tego pseudo, imienia, jak zwał tak zwał - chodzi mi o "Mitsu", kojarzy mi się z pewną osobą, z którą niegdyś miałem kontakt blabla, długa historia. Niemniej jednak witam! |
|
Autor |
Mitsu
Uytkownik
Dodane dnia 27-04-2012 16:46 |
|
|
przykro mi^^' mało kto w Twoich okolicach (Białystok) zna mnie pod tym "imieniem"
|
|