Tutaj będą umieszczane odnosniki do stron, na których znalazły się recenzje wydanych przez nas książek
POLECAMY
Pozycje polecane przez naszą stronę. W celu zobaczenia szczegółów należy kliknąć w dany banner
Witamy
Strona ta poświęcona jest YAOI - gatunkowi mangi i anime ukazującemu relacje homoseksualne pomiędzy mężczyznami. Jeśli jesteś zagorzałym przeciwnikiem lub w jakiś sposób nie tolerujesz homoseksualizmu, to lepiej natychmiast opuść tę witrynę - resztę naszych Gości serdecznie zapraszamy
Ok, przeczytałam - uchachałam się - zajebiste - kiedy dalej? *o* xDD
Nie no dobra, napiszę coś więcej xD
Tylko co? O, najlepsze chyba było:
-Twój muss dzwoni! masz młodszego brata!
-Co?! < nie dość że ten miał zdziwko, to jeszcze... zdezorientowani ludzie: >
-Kto dzwoni?
-Dobre pytanie!
Ja: Gleba, mus owocowy dzwoni xD A jak się potem okazało, co to/kto to, to już w ogóle jebłam xD Zajebisty pomysł, to się nazywa pełne wykorzystanie yaoica O_o po cholerę kobiety, jak można bez?! xD
I jeszcze to: Aaaaa, wąż!
I: -Miałem 14 lat! -I mentalność prikacza =.=' <= xDDD Co to prikacz - to zapraszam do mangi! xD
I w ogóle muss go sprał xDDD
Że już nie wspominam o tym..... bo im się nudziło w pracy =o= xD
Poza tym... rysunki może nie są zbytnio piękne... jak na mangowe standarty... ale humor jest, urok jest, yaoi jest, czegóż więcej chcieć? O.o Zresztą, ja uwielbiam i Akatsukiss i twórczość Hitohaiowej, to wiecie ;3
Ach, kosmici uroczy ^~^ Zdecydowanie uroczy. A z ludzi to chyba zapamiętałam tylko Raagę i Eriego - też urocze elementy xD
Mam nadzieję że będzie więcej tomów... 2,3,10,...15? xD Tak żeby się dało ich wszystkich poznać... yyy, a przynajmniej zapamiętać =o= xD Po jednym tomie to ciężko, miałam problem z odróżnianiem niektórych ludzi x.X
I trochę literówek było... ale jak, u diabła, mam wam je podać, skoro tam nie ma numeracji stron?! xD No pomyślcie nad tym przy następnym tomie... Ale to może podam, co znajdę - autorka sobie jakoś znajdzie xD
Musiecie znaleźć nową Ziemię <= musicie. Gdzieś na początku.
Świeżo upieczony członek załogi statku kosmicznego, którym mamy na poszukiwanie nowej Ziemi. <= Chyba brakuje "wyruszyć", co? xD
Skoro ta misja jest tak ważna, to czemu mamy w załodze nowiZjusza? <= NowiCjusza.
Gdzieś było "21-wszy"... yyy, no ale chyba nie "wszy" O_o xD 21szy chyba. No i w ogóle najlepiej słownie liczebniki, to wtedy nie będzie żadnych wątpliwości =-='
Na końcu "nie potraktujecie oceny ten mangi" <= tej.
Yyy, chyba jeszcze coś było gdzieś, ale już nie znajdę >.<
No to chyba tyle, bardzo mi się podobie (xD) w każdym razie i chcę dalej ;3
Edytowane przez Ariel-chan dnia 16-04-2012 22:10
Jezu. ArielXD Jak zobaczyłam komentarz od ciebie to sobie myślałam: O Boże! No to porobioneXD A tu niespodzianka^^ Całkiem łagodnie mnie potraktowałaś. Ja wiem, że to nie jest graficzne cudo, ale w kolejnych tomach się postaram. W sumie planuję póki co 5 tomików, ale jak znam samą siebie to mi wyjdzie pewnie z 10^^;;; Nie jestem tak utalentowana jak inni, ale wybacz mi proszę, bo nikt mnie nie uczył rysować. Jestem samoukiem, bo rodzinka poskąpiła na kurs i nie pozwoliła iść do plastyka. A teraz sami przyznają, że mi talent zmarnowali.XD Nie ma to jak samokrytyka, co? Oj, zeszłam z tematu^^''
Wiem, że są literówki. Sama je potem znalazłam i biłam głową o klawiaturę, bo sprawdzałam tekst z 5 razy. Na więcej razy sprawdzę z 10, a i tak pewnie coś będzie.
1 tomik stanowi takie jakby wprowadzenie do całej historii. I obiecuję, że będzie dużo kosmitów, dużo yaoi (seksu też XD), dużo ciekawych (mam nadzieję) sytuacji i mam nadzieję, że pomimo, że nie jestem wytrawnym rysownikom to spodoba ci się ciąg dalszy.
A co do postaci... Cóż... Każdy z członków załogi będzie w przyszłości przedstawiony dokładniej. Już mi kilka o to jęczy.^^
No i na koniec bardzo ci dziękuję za komentarz^^ Buziaczki
Jako że mój komentarz w sklepiku bestialsko obcięto, wyrażę jeszcze raz swoją opinię na forum. Mangę "Pulsar" zamówiłam tego samego dnia co ukazała się tylko w sklepiku i po 2 dniach(chyba) ją otrzymałam. Opowieść nietuzinkowa, wydaje mi się nawet że jest to pierwsza manga Yaoi Polskiego autora ( w tym wypadku, przesłodkiej Sitriel), gdzie skupiono się na fabule, a nie od razu na interakcjach między bohaterami. Co oczywiście jest na plus, bo manga może się rozwijać i nie utknie w punkcie: "każdy z każdym i co dalej?". Jak już wspominała Ariel manga jest przesycona humorem, co u mnie spowodowało spazmatyczny śmiech w pociągu(tam czytałam) i głupie miny innych pasażerów, którzy patrzyli z politowaniem na moją osobę. Jak już wspomniałam o Ariel... No cóż nie zgadzam się ze stwierdzeniem "rysunki może nie są zbytnio piękne...", to totalna bzdura! Są gusta i guściki, jednym mogą się podobać rysowane piękności w stylu Kaori Yuki, a innym kreska Yoshito Usui, którego Anime Shin-chan chyba znają wszyscy.
Edytowane przez Yuiczek dnia 19-04-2012 13:39
Mnie też się podobało. Kreseczka miła dla oka, fabuła zapowiada się ciekawie i kończy w takim miejscu, że człowiek z niedowierzaniem ogląda ostatnią stronę i pyta " a reszta gdzie?" Postaci są sympatyczne, Prikacz rządzi! Dawaj dalej kobito!!!!
Yuiczek, Słońce, nie wiem jak jest obecnie, ale na poprzednim forum wyznawaliśmy pogląd, że krytykuje się ewentualnie czyjąś wypowiedź, a nie jej autora, więc z tymi impertynencjami i innymi trudnymi słowami przyhamuj odrobinkę. Ariel ma święte prawo wyrazić swoje zdanie, bo jak sam piszesz są gusta i guściki. Amen.
Crimsone ma rację. Punkt 5 naszego regulaminu wyraźnie mówi:
"Nie obrażamy innych osób oraz ich światopoglądu, przekonań i uczuć religijnych." W związku z tym na przyszłość proszę użytkownika o nicku Yoiczka o powstrzymanie się od podobnych wypowiedzi i dokładne przeanalizowanie wypowiedzi przed wysłaniem jej na forum. W przypadku nie zastosowania się do tego administracja będzie zmuszona dać użytkownikowi czasowego bana.
Admin dziękuje CXrimsone za tak szybką reakcję. Niestety nie zawsze moze być pierwszy.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw ściągnie cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jeste jeszcze naszym Uytkownikiem? Kilknij TUTAJ eby si zarejestrowa.
Bannery do miejsc, w których można nas też znaleźć
Ciekawe strony
Shoutbox
Tylko zalogowani mog dodawa posty w shoutboksie.
Myar 22/03/2018 12:55 An-Nah, z przyjemnością śledzę Twoje poczynania literackie
Limu 28/01/2018 04:18 Brakuje mi starego krzykajpudła :c.
An-Nah 27/10/2017 00:03 Tymczasem, jeśli ktoś tu zagląda i chce wiedzieć, co porabiam, to może zajrzeć do trzeciego numeru Fantoma i do Nowej Fantastyki 11/2017
Aquarius 28/03/2017 21:03 Jednak ostatnio z różnych przyczyn staram się być optymistą, więc będę trzymał kciuki żeby udało Ci się odtworzyć to opowiadanie.
Aquarius 28/03/2017 21:02 Przykro słyszeć, Jash. Wprawdzie nie czytałem Twojego opowiadania, ale szkoda, że nie doczeka się ono zakońćzenia.